Erik ten Hag a explicat de ce Cristiano Ronaldo a fost rezervă în victoria cu Liverpool 

Erik ten Hag Cristiano Ronaldo Manchester United manchester United Liverpool Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 August 2022, 11:05
Data actualizarii: Marti 23 August 2022, 11:11

Manchester United a câștigat cu 2-1 meciul cu Liverpool, din etapa a treia din Premier League. 

În etapa a 3-a din Premier League, Manchester United a primit vizita lui Liverpool. Meciul vine când nu se poate mai rău pentru gruparea de pe Old Trafford. A pierdut primele două meciuri din campionat, 1-2 cu Brighton, și 0-4 cu Brentford, și ocupa poziția a 19-a, înaintea partidei cu jucătorii lui Jurgen Klopp (54 ani).

Însă, elevii lui Erik ten Hag (52 ani) au arătat o altă atitudine în derby-ul Angliei, iar în minutul 16, la capătul unei faze excepționale, Jadon Sancho (22 ani) îl învingea pe Alisson (30 ani) și făcea 1-0 pentru Manchester United, ca în minutul 53, Marcus Rashford (24 ani) să majoreze avantajul. 

În cele din urmă, cu 10 minute înainte de final, Mohamed Salah (30 ani) a redus din diferență, însă nu a fost suficient pentru ca Liverpool să reintre în joc. Iar Erik ten Hag a ținut să-și laude jucătorii pentru sacrificiul pe care l-au arătat pe parcursul celor 90 de minute. 

Erik ten Hag: „Nu trebuie să-i menționez pe Ronaldo și Maguire”

„Putem vorbi despre tactică, dar totul ține de atitudine. Era vorba de comunicare și spirit de luptă. Mi-am dorit o abordare diferită și o atitudine diferită și asta au adus jucătorii mei pe teren. Este doar un început. Putem juca cu mai mult calm, să fim o echipă și să avem un spirit bun. Asta am văzut astăzi.

Mă bucură faptul că Rashford și Sancho au înscris golurile. Bruno Fernandes și-a asumat responsabilitatea, iar banderola de căpitan l-a încurajat. A dat dovadă de personalitate, alături de Varane. Au făcut o diferență uriașă. Avem nevoie de mai mulți lideri. Când vrei victoria, ai nevoie de lideri și de spiritul pe care l-am arătat astăzi.

Sunt mulțumit de rezultat, dar trebuie să câștigăm la fiecare meci, nu doar împotriva lui Liverpool. Fiecare meci din Premier League este dificil, dar totul începe cu spiritul”, a declarat Erik ten Hag, potrivit bbc.com.

Antrenorul neerlandez nu a scăpat de întrebarea care-l privește pe Cristiano Ronaldo (37 ani). Starul portughez a fost introdus pe teren cu Liverpool abia în minutul 85, când scorul era deja 2-1 pentru Manchester United.

„Am o echipă și trebuie să ne folosim de toți cei din lot. Avem 50-60 de jocuri, de la meci la meci voi vedea ce echipă voi alege. Nu trebuie să-i menționez pe Maguire și Ronaldo – sunt jucători extraordinari. Și vor juca un rol pe viitor și pe termen scurt”, a precizat Ten Hag.

În urma acestui rezultat, Manchester United acumulează primele 3 puncte în Premier League și urcă până pe locul 14, în timp ce Liverpool rămâne cu 2 puncte și coboară până pe poziția a 16-a. 

Bogdan Stelea, indignat că Ronaldo a fost doar rezervă cu Liverpool 

„Să îl ai pe Ronaldo în echipă și să-ț ții rezervă? Ronaldo rezervă? După tot ce a făcut? Nu-i arde de nimic. Dacă vrei să facă ceva, să facă ceva cu el. Să-l lase să plece. Nu neapărat că are o vârsta, are o prestanță, s-au întâmplat atâtea cu el de-a lungul timpului. Nu poți să te comporți așa cu el”, a declarat Bogdan Stelea la Fotbal Club, la DigiSport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!