Dinamo - Rapid 1-1! „Câinii” ratează prima victorie cu Rednic pe bancă. Carnat, eroul rapidiștilor

Rapid Dinamo Superliga Gabi Torje
Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 20:22
Data actualizarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 22:38

Dinamo a încheiat la egalitate, sâmbătă seara, pe teren propriu, în fața Rapidului, scor 1-1, în etapa a treisprezecea a Ligii 1.

Din articol

Dinamo - Rapid 1-1

Dinamo a ratat prima victorie după revenirea lui Mircea Rednic în „Ștefan cel Mare”. Cu un Gabi Torje în formă de zile mari, „câinii” au trecut pe lângă gol încă din minutul trei, când căpitanul lui Dinamo a șutat în forță spre poarta lui Moldovan. Dinamo a controlat jocul în prima parte, însă scorul a rămas neschimbat după primele 45 de minute, 0-0.

  • Galerie Rapid

Golul lui Dinamo a fost marcat în minutul 55 al reprizei secunde. Torje, în marginea careului de 16 metri, a trimis o „torpilă” care nu i-a dat nicio șansă lui Moldovan.

„Câinii” se îndreptau spre victorie, însă Carnat a restabilit egalitatea în minutele de prelungire, după o execuție superbă la vinclu. S-a încheiat 1-1.

FINAL

Min. 90+1: GOOOL Rapid! Carnat restabilește egalitatea cu un șut superb din marginea careului de 16 metri.

Min. 66: Ocazie Dinamo! Măgureanu primește de la Torje și șutează la colțul lung însă Moldovan respinge până la Sorescu, care șutează în blocajul lui Crepulja.

Min. 55: GOOOL Dinamo! Sorescu avansează până în careul advers și îi pasează lui Torje, în marginea careului de 16 metri, iar acesta trimite o „torpilă” care nu-i dă nicio șansă lui Moldovan.

Min. 46: Start în repriza secundă!

PAUZĂ

Min. 44: Ocazie Rapid! Stahl este angajat excelent, pătrunde în careu, trece de un adversar, apoi șutează, dar Ricardo Grigore intervine și respinge balonul.

Min. 40: Cosmin Matei intră pe teren în locul lui Răuță, care a acuzat probleme respiratorii și a fost transportat la spital.

Min 38: Momente de panică pe stadionul din „Ștefan cel Mare”! Răuță s-a așezat pe gazon, acuzând probleme respiratorii. Ambulanța a intrat de urgență pe gazon, iar fotbalistul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Min. 21: Ocazie Dinamo! Torje este angajat excelent în colțul careului de 16, iar după o preluare excelentă trimite în forță spre poarta lui Moldovan. Dragoș Grigore (Rapid) interceptează balonul și trimite în corner.

Min. 3: Ocazie Dinamo! Gabi Torje depășește un adversar, apoi pătrunde în centru și șutează în forță, însă mingea este respinsă de portarul giuleștenilor.

Min. 2: Ocazie Dinamo! Răuță pătrunde prin centru, însă își face mingea prea lung și Moldovan reușește să intervină.

Min. 1: A început partida!


Echipele de start:


Dinamo și Rapid se întâlnesc în derby-ul etapei di prima divizie. Giuleștenii caută a doua victorie consecutivă, după ce au trecut și de CFR etapa precedentă, în timp ce Dinamo speră să iasă din criză cu o victorie în fața Rapidului.

Duelil va marca a 111 întâlnire dintre cele două echipe, în prima ligă. Dinamo s-a impus de 50 de ori în derby, în timp ce Rapid a câștigat 37 de meciuri. Prima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc pe 9 septembrie 1948, când Rapid, denumită atunci CFR București, îi producea lui Dinamo prima înfrângere din istoria clubului, în campionatul intern.

În total, cele două formații s-au întâlnit, în toate competițiile, de 123 de ori.

Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, va avea o miză în plus în acest meci. El a câștigat titlul cu Rapid atât ca antrenor, cât și ca jucător. Acesta a prefațat partida.

"Urmează un meci important cu o echipă care vine după un rezultat nu bun, ci foarte bun (n.r. - victoria cu 2-0 a echipei Rapid cu CFR Cluj). Şi nu doar rezultatul a fost bun, ci şi jocul arătat de Rapid cu CFR.

Aşa că e clar că va fi un meci dificil pentru noi. Fiecare derby este o şansă pentru mine şi pentru jucători să demonstrăm că avem valoare şi că merităm să fim la Dinamo. Pentru că ştim ce înseamnă un derby pentru suporteri. Cel cu FCSB l-am pierdut, dar acum avem o şansă cu Rapid să ne reabilităm.

Pentru mine nu contează numele jucătorilor, mâine vreau să văd o echipă în teren, vreau să văd o atitudine pozitivă. Eu am jucat la Rapid, am antrenat acolo, ştiu ce înseamnă. Este o echipă de moral, o echipă susţinută de suporteri. Au jucători cu experienţă, jucători care pot face diferenţa şi sunt foarte periculoşi la fazele fixe.

Joacă bine pe contraatac, se apără de asemenea foarte bine. Au jucat acum (n.r. - cu CFR Cluj) cu trei fundaşi centrali şi nu cred că vor schimba sistemul. Noi nu avem alternative în situaţia noastră, trebuie să abordăm jocul pentru a câştiga cele trei puncte", a declarat Mircea Rednic.

Echipele probabile: 

DINAMO: 91. Iliev - 22. Sorescu, 4. Pinto, 27. R. Grigore, 75. Amzăr - 8. Itu, 38. Bani, 5. Răuță - 10. C. Matei, 44. Ivanovski, 9. Torje

Rezerve: 12. Eșanu, 3. A. Radu, 7. St. Filip, 20. Bordușanu, 21. Neicuțescu, 24. Giafer, 29. Măgureanu, 30. Espinosa, 96. Vestenicky

Absenți: G. Crețu, Moldoveanu, Dudea (suspendați), R. Popa, Mihaiu, Ehmann (accidentați), Nica, Țâră (în afara lotului)

Antrenor: Mircea Rednic

RAPID: 31. H. Moldovan - 77. Belu, 22. Săpunaru, 27. Dr. Grigore, 3. Florică - 4. Crepulja, 23. Albu - 7. Sefer, 10. R. Ilie, 29. Stahl - 9. Ad. Bălan

Rezerve: 90. Drăghia, 2. Nastos, 8. Carnat, 17. Pănoiu, 20. R. Moise, 21. B. Barbu, 94. Hlistei, 30. Dandea, 57. Marzouk

Absent: J. Morais (suspendat)

Antrenor: Mihai Iosif

Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!