FCSB - Anderlecht 0-0, în Europa Conference League. Roș-albaștrii obțin primul punct în grupă

FCSB - Anderlecht
Agerpres

FCSB şi Anderlecht Bruxelles au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa B a Europa Conference League. Meciul a fost transmis în direct pe PRO TV și pe VOYO.

Roș-albaștrii au obținut astfel primul punct în faza grupelor, după ce în runda precedentă echipa antrenată de Nicolae Dică a pierdut pe terenul lui West Ham, cu 3-1.

FCSB - Anderlecht 0 - 0, desfășurarea partidei:

Fiecare echipă a fost privată de câte un penalty, FCSB în prima repriză, iar Anderlecht pe finalul meciului.

După o perioadă de tatonare, prima ocazie clară de gol a aparţinut ''roş-albaştrilor'', la pătrunderea lui Edjouma (20), finalizată cu un şut de la 22 de metri, respins de portar. Oaidă (24) a trimis cu capul peste poartă, după un corner.

O fază controversată s-a consumat în min. 30, când portarul van Crombrugge a scăpat mingea în propriul careu la un duel aerian, iar apoi l-a tras pe Dawa pentru a recupera balonul, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul cuvenit.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

Anderlecht a avut prima ocazie în min. 34, când Târnovanu a respins reluarea lui Fabio Silva, la centrarea lui Amuzu.

În faţa a circa 30.000 de spectatori, FCSB şi-a mai creat două ocazii până la pauză, cu şuturi de la distanţă: mingea expediată de Edjouma (39) de la 20 de metri, s-a dus puţin pe lângă, iar voleul lui Pantea (41) de la 26 de metri, a fost deviat de un fundaş.

La reluare, oaspeţii au creat pericol la poarta echipei bucureştene prin ''veteranul'' Refaelov, mai întâi cu un şut-centrare (53), prins de Târnovanu, iar apoi cu un şut de la 22 de metri, prins de portar în doi timpi (57). Un minut mai târziu, Fabio Silva nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Murillo (58). Arnstadt (65) şi-a încercat lansa de la 20 de metri, dar Târnovanu a apărat.

Cordea a avut o mare şansă de a marcat în min. 78, pe un contraatac lansat de Olaru, dar a ratat faţă în faţă cu portarul.

Anderlecht putea primi penalty în min. 84, la un duel între Creţu şi Esposito, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Cum arată clasamentul Grupei B

Într-un alt meci din grupa B, Silkeborg a condus pe West Ham cu 1-0, prin golul lui Kusk (5), dar englezii au revenit şi au condus la pauză cu 3-1, după golurile reuşite de Lanzini 13 penalti, Scamacca 25 şi Dawson 38. Tengstedt a redus din diferenţă în minutul 75 și s-a încheiat 3-2 pentru West Ham.

Echipa din Londra conduce în grupa B, cu şase puncte, urmată de Anderlecht (3 puncte), FCSB (un punct) şi Silkeborg, care nu a adunat nici un punct în două meciuri.

FCSB va juca următoarele două partide cu Silkeborg, pe 6 octombrie în deplasare, iar pe 13 octombrie la Bucureşti.

Cordea: Penalti clar la faza cu Dawa

Fotbalistul echipei FCSB, Andrei Cordea, a declarat, joi seară, că el şi colegii săi au făcut un joc bun cu Anderlecht, scor 0-0. El a precizat că a fost penalti clar în minutul 30.

“A fost penalti clar la faza cu Dawa. Cred că am făcut o partidă bună. Am avut o ocazie mare, dar am luat decizia proastă de a pasa. La noi acasă când jucăm este foarte greu să ne bată cineva. Suntem pe drumul cel bun dacă o să continuăm tot aşa. Trebuie să câştigăm şi în campionat. Ne vom continua lupta pentru locul doi în grupă. Cred că îl putem obţine, dar va fi foarte greu”, a spus Cordea la Pro Arena, citat de News.ro.

Cum au arătat cele două echipe

Antrenorul echipei FCSB, Nicolae Dică, a schimbat patru jucători faţă de meciul cu West Ham United pentru partide cu formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles, care are loc joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa B a Europa Conference League la fotbal.

Risto Radunovic, Andrei Cordea, Andrea Compagno şi Florinel Coman au fost doar rezerve, în locul lor fiind titularizaţi Alexandru Pantea, Octavian Popescu, Valentin Miculescu şi Bogdan Rusu, potrivit Agerpres.

Faţă de partida cu Silkeborg, la Anderlecht au apărut doar două modificări - au ieşit Anouar Ait El Hadj şi Amadou Diawara, iar Marco Kana şi Kristian Arnstad vor începe din primul minut.

FCSB a fost învinsă în prima etapă de West Ham United, cu 3-1 la Londra, iar Anderlecht a câştigat cu 1-0 la Bruxelles, în faţa danezilor de la Silkeborg.

Echipele de start:

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 2. Valentin Creţu, 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 28. Alexandru Pantea - 26. Răzvan Oaidă, 18. Malcom Edjouma, 27. Darius Olaru - 11. David Miculescu, 90. Bogdan Rusu, 10. Octavian Popescu (căpitan).

Anderlecht: 30. Hendrik van Crombrugge (căpitan) - 56. Zeno Debast, 4. Wesley Hoedt, 14. Jan Vertonghen - 62. Michael Murillo, 61. Kristian Arnstad, 55. Marco Kana, 18. Majeed Ashimeru, 7. Francis Amuzu - 99. Fabio Silva, 11. Lior Refaelov. Antrenor: Felice Mazzu.

Programul lui FCSB în grupele Conference League

Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB - Anderlecht

Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg - FCSB

Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB - Silkeborg

Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht - FCSB

Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB - West Ham United

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
West Ham United - FCSB, 3-1. Trupa lui Nicolae Dică a capitulat la debutul în Conference League
West Ham United - FCSB, 3-1. Trupa lui Nicolae Dică a capitulat la debutul în Conference League

FCSB a pierdut primul joc din grupele Conference League, după ce a cedat, joi, la Londra, în fața lui West Ham United, scor 1-3. 

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.