Minarea celei mai populare criptomonede, Bitcoin consumă anual mai multă electricitate decât Argentina, o arată o analiză făcută de către Universitatea Cambridge.

Procesul din spatele ”minării” criptomonedelor are nevoie de o cantitate ridicată de electricitate. Cercetătorii din cadrul Universității Cambridge vorbesc despre un consum de aproximativ 121,36 terawatt-oră (TWh) pe an și este puțin probabil ca acest consum să reducă, dacă valoarea criptomonedei nu scade, precizează BBC.com.

La momentul publicării acestei știri, prețul per unitate al Bitcoin se situa la 46.113 dolari, cu o scădere de 1,54% înregistrată în ultimele 24 de ore, conform platformei coindesk.com.

Un ultim anunț ce a făcut ca valoarea criptomonedei să crească accelerat a fost cel al producătorului american de automobile electrice Tesla, care a precizat că a investit în luna ianuarie 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă și că are planuri în ceea ce privește acceptarea ei ca metodă de plată.

Acest anunț a venit la câteva zile după ce miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, și-a pus în descrierea profilului de Twitter eticheta #bitcoin, la care a renunțat ulterior, însă nu și la discuțiile cu următorii săi pe acest subiect.

Sursa foto: chuyuss / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri