Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în zona operaţiunii ruse în Ucraina pentru a inspecta lucrările de reconstrucţie din Donbas, a anunţat armata rusă într-un comunicat, citat de France Presse, conform Agerpres.

"În cadrul unei deplasări în zona operaţiunii militare speciale", Şoigu a efectuat inspecţii la obiectivele de infrastructură deja reconstruite, precum şi la noi şantiere din Mariupol, potrivit comunicatului, care nu precizează data acestei vizite.

La Mariupol, ministrul a vizitat în special un centru medical, unul de urgenţă şi un nou cartier rezidenţial cuprinzând douăsprezece clădiri, potrivit comunicatului, adăugând că i s-a prezentat de asemenea un raport privind construcţia de şcoli în acest oraş-port, supus unui asediu de mai multe luni înainte de a cădea în mai anul trecut.

Un raport privind construcţia unui important apeduct ce ar trebui să lege aşa-numita "Republică Populară Doneţk (DNR)" din estul Ucrainei de regiunea rusă Rostov i-a fost prezentat de asemenea lui Şoigu, potrivit aceleiaşi surse.

Această vizită intervine în timp ce continuă luptele acerbe pentru controlul asupra Bahmut, în regiunea Doneţk, o localitate cu valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol pentru că cele două părţi se confruntă acolo de luni de zile, notează AFP.

Armata a anunţat sâmbătă că Şoigu a efectuat o inspecţie şi la un "post de comandă" pe frontul din estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii decembrie, Serghei Şoigu a efectuat două astfel de vizite în zona aşa-numitei "operaţiuni speciale" din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri