Vicepremierul Dan Barna susține că în coaliție există un blocaj în ceea ce privește proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„În momentul de față suntem într-un blocaj pe acest subiect, despre ce calandar să vorbim?! De ce vă spun că în realitate nu există o dorință pentru desființarea SIIJ și de fapt suntem singurii care luptăm pe acest front? Pentru că a fost un acord în coaliție că așteptăm avizul Comisiei de la Veneția și în funcție de asta vom hotărî și vom desființa SIIJ, a venit avizul care spune exact ce spune Guvernul, exact propunerea Ministerului Justiției, și pare că angajamentul că găsim o soluție și desființăm SIIJ nu mai contează. Acum avem un raport pe statul de drept, acolo ni se spune același lucru, SIIJ trebuie deființat”,a declarat Dan Barna, la TVR, scrie spotmedia.ro.

Conform lui Barna, liberalii sunt neutri în această dezbatere, însă UDMR-ul se opune vehement.

„Cei de la PNL sunt neutri în această dezbatere, spun: 'noi acceptăm orice formulă'. În momentul de față, poziția celor de la UDMR este de a nu desființa SIIJ, ci de a-l muta la Parchetul general, noi spunem că lucru ăsta nu poate fi acceptat”, a mai spus Barna.

Acesta susține că în acest moment coaliția se află într-un blocaj pe acest subiect.

„Asta arată și limitele unor coaliții în care indiferent ce program îți propui, coaliția aprobă un program de guvernare în Parlament, dacă unul dintre parteneri nu îl respectă practic întreaga coaliție se află într-un blocaj, aici suntem acum”, a adăugat Dan Barna.

Comisia Juridică a Senatului, care va da raportul final pe desfiinţarea Secţiei Speciale pentru magistraţi, are în componenţă 13 membri. PNL şi USR PLUS au 6 senatori, în timp ce PSD şi AUR numără tot 6. Reprezentatul UDMR înclină decisiv balanţa. Formaţiunea maghiară nu acceptă ca dosarele de corupţie ale magistraţilor să fie cercetate de DNA, aşa cum a propus ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Săptămâna aceasta va avea loc o nouă rundă de negocieri în coaliţia de guvernare pe tema Justiţiei.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri