Auto

Industria auto a schimbat balanţa comercială şi prin zeci de ajutoare de stat. Dacia, Mercedes-Benz, Continental şi Pirelli au primit ajutoare de stat de 100 mil. euro pe final de 2022. Cum ducem şi alte industrii spre acelaşi model?

Industria auto a schimbat balanţa comercială şi prin...

Autor: Bogdan Alecu

07.03.2023, 14:00 624

Electrificarea industriei auto şi implementarea a noi sisteme de asistenţă aduc şi noi investiţii în industria auto locală. La Sebeş, uzina Mercedes-Benz, care în prezent se concentrează pe cutii de viteze, va trece la producţia de motoare electrice.

Automobile Dacia, Conti­nental Automotive Sys­tems - producătorul de componente electronice de la Sibiu, Pirelli şi Star Assembly au aprobate ajutoare de stat de 104 mil. euro pentru investiţii eligibile de aproape 270 mil. euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Continental Automotive Systems a anunţat investiţia pentru care primeşte a­ju­torul de stat încă din vara anului 2022. Gru­pul german va primi un ajutor de aproape 26 mil. euro pentru investiţii eligibile de 78,4 mil. euro în urma cărora vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO