Bănci și Asigurări

CEC Bank obţine pentru prima dată un rating internaţional, BB, din partea Fitch. Bogdan Neacşu, CEO: Este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea pieţelor de capital prin emisiuni de obligaţiuni subordonate

Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank

Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank

Autor: Cristina Bellu

09.03.2022, 09:23 250

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea teritorială din România a obţinut pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings, respectiv ratingul de emitent BB.

”Obţinerea ratingului Fitch este un semnal că banca are un profil financiar solid şi se conformează bunelor practici de guvernanţă corporativă şi transparenţă. Ratingul din partea unei agenţii internaţionale este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea pieţelor de capital prin emisiuni de obligaţiuni subordonate”, spune Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank.

El menţionează că instituţia pe care o conduce îşi va diversifica sursele de finanţare pentru a susţine creşterea şi consolidarea poziţiei pe piaţă şi crede că instrumentele pe care banca le va lansa vor crea noi oportunităţi pentru investitori.

În 2019, CEC Bank a demarat un amplu program de modernizare şi transformare. În ultimii 3 ani, banca a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă – de la  6,50% în 2018 la 7,9% la sfârşitul lui 2021 şi a înregistrat o creştere de 72% a activelor bancare. Totodată, profiturile băncii au crescut la niveluri record – de peste 350 de milioane de lei anual în perioada 2019-2021.

“Ratingul CEC Bank reflectă poziţia financiară solidă, nivelul bun de lichiditate şi modelul de afaceri sustenabil, în condiţiile în care banca îşi susţine activitatea în principal pe baza surselor atrase de la clienţii nebancari şi are cea mai mare reţea teritorială din ţară, cu o pondere de peste 25% în totalul unităţilor bancare din România”, spun reprezentanţii CEC.

Banca este angajată într-o serie de proiecte de investiţii şi informatizare care urmăresc consolidarea modelului de afaceri hibrid lansat în 2019, prin care produsele şi serviciile CEC Bank sunt disponibile atât prin intermediul reţelei fizice, cât şi online.

CEC Bank a fost printre primele bănci din România care şi-au digitalizat produsele bancare: conturile şi creditele negarantate pot fi contractate 100% online de către persoanele fizice şi, în ultimul an, oferta digitală a fost extinsă şi la nivelul IMM-urilor – cu pachete de cont bancar şi scrisori de garanţie ce pot fi contractate de la distanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO