Business Internaţional

Dorinţe sumbre în prag de sărbători. Volodmir Zelenski: „Copiii ucraineni îi cer lui Moş Crăciun sisteme de apărare antiaeriană şi arme”

Dorinţe sumbre în prag de sărbători. Volodmir...

Autor: Mediafax

19.12.2022, 16:26 242

Copiii ucraineni îi cer Sfântului Nicolae, sau lui Moş Crăciun, arme, sisteme de apărare antiaeriană şi victorie de acest Crăciun, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ziua în care ţara sărbătoreşte Sfântul Nicolae.

"Astăzi, de Sfântul Nicolae... teroriştii ruşi au oferit un cadou copiilor ucraineni cu noi lovituri", a declarat Zelenski într-un discurs virtual la summitul liderilor Joint Expeditionary Force (JEF).

"Copiii ucraineni, în scrisorile lor către Sfântul Nicolae, cer apărare aeriană, arme, victorie - o victorie pentru ei, o victorie pentru toţi ucrainenii", a spus el. "Ei înţeleg totul, copiii noştri. Haideţi să acţionăm!"

Ziua Sfântului Nicolae este sărbătorită în Ucraina pe 19 decembrie, pe baza vechiului calendar iulian, care este cu 13 zile în urma calendarului gregorian. Sărbătoarea sfântului este celebrată în mod normal pe 5 sau 6 decembrie în ţările occidentale creştine.

Zelenski i-a îndemnat pe liderii din cadrul JEF - grup format din Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Suedia şi Regatul Unit - să continue să sprijine Ucraina cu ajutor militar pentru "a accelera mişcarea forţelor noastre armate spre victorie".

"Victoria noastră va fi victoria fiecăruia dintre voi, a Europei, a poporului vostru - o victorie pe care întreaga lume, sunt sigur, o aşteaptă cu nerăbdare", a declarat Zelenski.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO