Energie

Listarea Hidroelectrica a ajuns în topul celor mai citite ştiri pe Bloomberg: ”Hidroelectrica se uită în prezent către fonduri de pensii cu 22 mld. dolari active pe măsură ce se pregăteşte să realizeze una dintre cele mai mari listări ale unei companii de energie regenerabilă”

Listarea Hidroelectrica a ajuns în topul celor mai...
01.06.2023, 10:12 893

Pe măsură ce operatorul bursier se pregăteşte de listarea Hidroelectrica prin promovarea deschiderii de conturi, IPO-ul din România trezeşte interes la nivel internaţional, iar listarea a intrat în topul celor mai citite ştiri pe Bloomberg, cea mai mare agenţie de presă la nivel mondial. 

Potrivit Bloomberg, Hidroelectrica se uită în prezent către fonduri de pensii cu 22 mld. dolari active pe măsură ce se pregăteşte să realizeze una dintre cele mai mari listări ale unei companii europene de energie regenerabilă. Compania ia în calcul distribuirea unui dividend cu un randament de 10% până la 12% pentru a atrage cumpărători, spun sursele agenţiei de ştiri.

Oferta Hidroelectrica este evaluată de Ziarul Financiar la 11 mld. lei (circa 2 mld. euro). Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate lunar cu aproximativ 1 mld. lei de către salariaţi, pot cumpăra maximum 90% din toată oferta şi pot ajunge astfel la o deţinere de 18% din capitalul social, a doua cea mai mare deţinere după cea a Ministerului Energiei (80%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO