Eveniment

Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe ministrul Stelian Ion privind proiectul „Saligny”: Originalul a fost trimis la Ministerul Justiţiei pe 25 august

Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe ministrul...

Autor: Mediafax

01.09.2021, 16:58 59

Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul „Anghel Saligny” nu a ajuns la minister, motiv pentru care nu a emis aviz: „Pe 25 august am trimis originalul la MJ. Să nu folosim funcţia pe care o avem pentru a obstrucţiona şi pentru a face un abuz de funcţie”.

„Am verificat cu ministrul Dezvoltării - pe 25 august am trimis originalul la Ministerul Justiţiei. Eu vreau de la toţi miniştrii să-şi ia în serios treaba. Toţi miniştrii trebuie să-şi ia în serios treaba şi atribuţiile, pentru că noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României. Sper că în guvern nu folosim funcţia pe care o avem pentru a obstrucţiona şi pentru a face un abuz de funcţie în activitatea guvernmentală”, spune Florin Cîţu.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că, în cazul proiectului care a declanşat scandalul în coaliţia de guvernare, originalul nu a ajuns la minister. De aceea nu a fost dat avizul, a explicat ministrul Justiţiei.

Dan Barna s-a declarat deranjat de faptul că premierul Florin Cîţu ar fi ameninţat cu trimiterea Corpului de Control la Ministerul Justiţiei din cauza lipsei avizului pentru programul propus de PNL şi UDMR.

„Tactica cu ameninţări cu Corpul de control care a fost folosită şi în cazul Vlad Voiculescu este departe de a-i da credibilitate acestui premier... Toate opţiunile sunt pe masă”, a anunţat Dan Barna în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO