ZF 24

Financial Times, unul dintre cele mai cunoscute ziare de business,o numeşte pe Roula Khalaf, prima femeie editor-şef din istoria de 131 de ani a publicaţiei. Ea a jucat în celebrul film The Wolf of Wall Street. Actualul editor şi-a dat demisia pe neaşteptate

Financial Times, unul dintre cele mai cunoscute ziare de...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

12.11.2019, 16:31 103

Jurnalista Roula Khalaf este prima femeie numită în funcţia de editor-şef a Financial Times, o publicaţie financiară cu o istorie de 131 de ani, după ce Lionel Barber şi-a anunţat demisia, potrivit Reuters.

Barber a anunţat, marţi, că renunţă la funcţia sa de editor-şef, pe care a deţinut-o vreme de 14 ani, în ianuarie 2020. Barber lucrează de 34 de ani la publicaţia deţinută de compania japoneză Nikkei, care, în 2019, avea 1 milion de abonamente plătite, cele online asigurând peste 75% din tiraj.

Khalaf a fost editor adjunct, pe politică externă şi pe Orientul Mijlociu în cele două decenii de când lucrează pentru FT. În ultimii ani a încercat să sporească diversitatea în ceea ce priveşte angajaţii din redacţii şi să atragă mai multe cititoare.

Ca un element insolit, faptul că a lucrat anterior şi pentru Forbes i-a adus un rol minor în filmul regizat de Martin Scorsese "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street".

Khalaf, originară din Liban, va fi, alături de Katharine Viner, de la The Guardian, una dintre puţinele femei într-o funcţie înaltă la o publicaţie majoră din Marea Britanie, dar şi din lume, după ce Jill Abramson şi-a dat demisia de la The New York Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO