139 de milioane de dolari despăgubiri din partea FBI pentru victimele abuzurilor sexuale ale doctorului Larry Nassar2Foto© observatornews.ro

139 de milioane de dolari despăgubiri din partea FBI pentru victimele abuzurilor sexuale ale doctorului Larry Nassar

, 4 știri, 19 vizualizări

Victimele abuzurilor sexuale din partea lui Larry Nassar, medicul „naționalei” americane, vor primi 139 de milioane de dolari în urma unui acord cu FBI, organizație care a fost acuzată de gimnastele din nenumărate generații că nu a gestionat așa cum trebuie ancheta împotriva celui vinovat.

Departamentul de Justiție al SUA a obligat FBI-ul să plătească sportivelor, dintre care majoritatea nu mai sunt în activitate, aceste daune. Simone Biles, Aly Raisman, McKayla Maroney și alte zeci de gimnaste ceruseră inițial FBI-ului suma de un miliard de dolari, în 2022, „pentru faptul că nu ne-au luat în serios plângerile împotriva lui Nassar”.

„Aceste acuzații ar fi trebuit să fie luate în considerare așa cum s-ar fi cuvenit de la bun început”, a spus procurorul-șef interimar Benjamin Mizer. „Deși această înțelegere nu va șterge nicicum traumele provocate de Larry Nassar, sperăm că le va ajuta victimele acestuia să primească sprijinul de care au nevoie pentru a-și continua procesul de recuperare.”