150 de milioane de euro, bani europeni, pentru producerea unui vaccin gripal la Institutul Cantacuzino© libertatea.ro

150 de milioane de euro, bani europeni, pentru producerea unui vaccin gripal la Institutul Cantacuzino

, 4 știri, 20 vizualizări

„În cadrul unei vizite de lucru la Institut, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, am discutat cu specialiștii despre oportunitățile de dezvoltare a unor proiecte mari de cercetare din fonduri europene. Am identificat componenta inovatoare, strategică și competitivă pe care o poate pune la dispoziție Institutul Cantacuzin

Din viitorul exercițiu financiar al UE, țara noastră are la dispoziție 8 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare. Pentru proiectul de interes național derulat la Cantacuzino putem atrage 150 milioane de euro. Astfel, Institutul va putea să-și extindă capacitatea de cercetare-dezvoltare la nivel de laborator cu două unități tehnologice complexe noi.

Cercetătorii își vor desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern cu o suprafață de 7000 mp. Aici, activitatea dezvoltării de vaccin va fi corelată cu cea de cercetare și dezvoltare farmaceutică, iar la finalul proiectului (7 ani), Institutul va fi capabil să producă vaccin gripal tetravalent și să creeze oportunități de dezvoltare de noi produse farmaceutice.