18 localități din 10 județe și capitala, afectate de vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore3Foto1Video© hotnews.ro

18 localități din 10 județe și capitala, afectate de vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore

, 6 știri, 15 vizualizări

Efectele vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore, manifestată prin averse torențiale, scurgeri importante de pe versanți, inundații locale au afectat 18 localități din județele Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Harghita, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea, precum și municipiul București, informează sâmbătă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

"În toate zonele afectate, pompieri au acționat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 91 de locuințe, curți și subsoluri. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 23 copaci căzuți pe carosabil și autoturisme, precum și pentru înlăturarea a 2 schele de construcție desprinse din cauza vântului puternic. Din cauza unei ruperi de nori, în localitatea Săpânța din județul Maramureș, au fost inundate mai multe gospodării. Întrucât nivelul apei din gospodărie era crescut, o persoană cu probleme medicale a fost evacuată temporar la rude", relatează precizarea IGSU.

Deși în cursul zilei de vineri și noaptea trecută au fost emise peste 70 de atenționări și avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situații extreme care să se soldeze cu victime. Pentru avertizarea timpurie a populației din localitățile aflate sub incidența codurilor portocaliu și chiar roșu de fenomene severe, IGSU a transmis în cursul zilei de ieri 19 mesaje cu măsuri preventive prin sistemul RO Alert, menționează sursa citată.