30 de adolescenți din Vaslui, contacți ai unei persoane infectate cu noul coronavirus, au fost depistați pe litoral4Foto© romaniatv.net

30 de adolescenți din Vaslui, contacți ai unei persoane infectate cu noul coronavirus, au fost depistați pe litoral

, 9 știri, 37 vizualizări

30 de tineri din județul Vaslui contacți ai unui caz pozitiv de COVID-19 au fost depistați astăzi la Costinești unde se aflau din data de 1 august și urmau să participe la un eveniment privat.

În urma înștiințării venite de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Poliția Costinești și Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța au efectuat un control și au constatat că tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani erau cazați în două vile și o pensiune. Dintre cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipajele SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate până la sosirea echipajului care îi va prelua și transporta către județul de domiciliu.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul Sars Cov 2. Prefectul județului Constanța, George Niculescu: Județul Constanța este receptor de persoane care vin posibil infectate cu COVID la mare și aici cred că datoria părinților care i-au lăsat pe acești copii să vină să se distreze pe litoralul constănțean este una lipsită de responsabilitate. Părinții trebuiau să testeze copiii, să își ia toate măsurile ca aceștia să plece pe litoral în siguranță din punct de vedere medical.