5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluț, singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity13Foto2Video© libertatea.ro

5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluț, singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity

, 30 știri, 131 vizualizări

Data de vineri, 30 noiembrie 2015, va rămâne pentru totdeauna întipărită în conștiința românilor ca ziua dezastrului de la Colectiv, în urma căruia 65 de persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci au suferit răni care necesită încă tratamente.

Dar, cinci ani mai târziu, România nu pare să fi învățat multe lecții din acea tragedie: sistemul sanitar nu s-a reparat încă, la butoanele sistemului de urgență e aceeași persoană, iar justiția încă nu a dat un verdict final în privința vinovaților.

Acum, sistemul de sănătate este din nou sub asediu, dar arsurile au fost înlocuite de un virus originar din China. În rest, infecțiile nosocomiale rămân mai degrabă ascunse sub preș, personalul este tot subdimensionat, achizițiile sunt în continuare discutabile.