9 români din 300, infectați cu coronavirus la o fermă din Spania© observatornews.ro

9 români din 300, infectați cu coronavirus la o fermă din Spania

, 6 știri, 24 vizualizări

Nouă români care lucrează la o fermă din Spania au fost infectați cu COVID-19. Aceștia sunt asimptomatici și au fost plasați în izolare, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În contextul informațiilor apărute în presa spaniolă cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, dar și ca urmare a unei semnalări din partea uneia dintre persoanele infectate, Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat în cursul zilei de vineri la ferma în cauză pentru a obține informații suplimentare din partea angajatorului și autorităților locale, precum și pentru un dialog cu cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective.