A murit părintele academician Mircea Păcurariu, cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române7Foto© bzi.ro

A murit părintele academician Mircea Păcurariu, cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române

, 16 știri, 92 vizualizări

Cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române, părintele academician prof. dr. Mircea Păcurariu, a murit, miercuri, acasă, în Sibiu, înconjurat de familie și câțiva apropiați. Părintele avea 88 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de Mitropolia Ardealului. Sicriul cu trupul părintelui academician Mircea Păcurariu a fost depus miercuri în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu, unde un sobor de preoți condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat o slujbă de pomenire. Academicianul Mircea Păcurariu va fi înmormântat vineri, 15 ianaurie.

Academicianul Mircea Păcurariu, s-a născut în localitatea Ruși, județul Hunedoara, într-o familie de preot. El a studiat la Liceul „Decebal” din Deva (1943-1951), Facultatea de Istorie a Universității din Cluj (1951-1952), Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1952-1956), iar apoi a urmat cursuri de doctorat la zi, la specialitatea Istoria Bisericii Române la Institutul Teologic din București (1956-1959).