Activistul Piotr Pavlenski și partenera sa,reținuți în ancheta privind retragerea lui Griveaux4Foto© hotnews.ro

Activistul Piotr Pavlenski și partenera sa,reținuți în ancheta privind retragerea lui Griveaux

, 7 știri, 56 vizualizări

Artistul rus Piotr Pavlenski și prietena sa au fost plasați în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la difuzarea unor filmulețe cu caracter sexual care l-au scos din cursa electorală pentru primăria Parisului pe Benjamin Griveaux, candidat din partea partidului președintelui Emmanuel Macron, informează duminică AFP, citând surse de pe lângă Parchetul din Paris, scrie Agerpres.

Ambii se află în arest preventiv pentru "atingere adusă la intimitatea vieții private" și "difuzarea fără acordul persoanei a unor imagini cu caracter sexual" în cadrul anchetei deschise sâmbătă în urma plângerii depuse împotriva lui Pavlenski de către Griveaux.

Piotr Pavlenski, în vârstă de 35 de ani, a fost plasat în custodia poliției sâmbătă după-amiază într-un alt caz legat de violență comisă în seara zilei de 31 decembrie. Această măsură a fost suspendată duminică, când artistul rus a fost plasat în arest preventiv pentru a fi interogat în cazul lui Griveaux. Durata totală a acestor arestări preventive nu poate depăși 48 de ore, adică până luni după-amiază.