Actorul Rene Auberjonois, cunoscut pentru rolul din ″Star Trek″, a murit la 79 de ani6Foto1Video© stirileprotv.ro

Actorul Rene Auberjonois, cunoscut pentru rolul din ″Star Trek″, a murit la 79 de ani

, 6 știri, 18 vizualizări

Actorul american de origine franco-elvețiană Rene Auberjonois, cunoscut pentru rolul său din "Star Trek: Deep Space Nine" din anii '90, a murit duminică la Los Angeles la vârsta de 79 de ani, în urma unui cancer pulmonar, relatează luni AFP și dpa. "Cu inima îndurerată confirmăm că René a murit astăzi (duminică)", se arată pe site-ul actorului.

Moartea sa a fost confirmată de fiul actorului care a declarat pentru revista Entertainment Weekly că tatăl său suferea de cancer pulmonar. Auberjonois este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul Odo, șeful securității stației spațiale DS9, care poate lua multiple identități, în legendara serie science-fiction. Foști colegi ai actorului din Star Trek au transmis condoleanțe pe social media.

"Este o pierdere groaznică...A fost un om minunat, grijuliu și inteligent. Când mă uit la stele, mă voi gândi la tine, prietene", a scris pe Twitter actorul George Takei. "Te voi păstra în gândurile mele și îmi voi aminti o prietenie minunată cu Rene", a scris la rândul său actorul William Shatner.