Adrian Năstase, propunere pentru Viorica Dăncilă după protestul din 10 august© euractiv.ro

Adrian Năstase, propunere pentru Viorica Dăncilă după protestul din 10 august

, 4 știri, 32 vizualizări

Adrian Nastase, fost premier al Romaniei si  fost presedinte PSD, vine cu o propunere inedita. Acesta cere ca ziua de 10 august, cunoscuta pentru marele protest diaspora din 2018, sa fie declarata Ziua Portilor deschise la Guvernul Romaniei. "La 1 septembrie 2004, am organizat, ca prim-ministru, pentru prima data, o Zi a Portilor Deschise la Palatul Victoria.

In 2004, fiind vorba de o premiera, am tinut ca principalul ghid sa fie un istoric, pentru ca si aceasta cladire are semnificatia ei, chiar daca nu si spectaculozitatea altor sedii de institutii publice, fiind, totusi, una dintre cele mai importante constructii in stil modernist din Romania.

Aceasta initiativa a fost continuata de guvernul Ciolos si, apoi, de guvernul Ponta. Tinand seama de atmosfera amicala in care s-au desfasurat protestele de aseara, de ambianta de dialog intre jandarmi si cei 25 000 de reprezentanti ai diasporei si ai societatii civile din Romania, imi permit sa sugerez ca ziua de 10 august sa fie stabilita, prin lege (eventual printr-un referendum de revizuire a Constitutiei) ca Zi a Portilor Deschise la guvern", scrie Nastase pe blogul sau.