Alegeri prezidentiale in Republica Moldova. Peste trei milioane de alegatori sunt asteptati la urne15Foto2Video© hotnews.ro

Alegeri prezidentiale in Republica Moldova. Peste trei milioane de alegatori sunt asteptati la urne

, 33 știri, 35 vizualizări

Peste 3,2 milioane de cetățeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt așteptați să participe, duminică, la alegerile pentru funcția de președinte al țării, disputată de opt candidați, între care și șeful statului în funcție, Igor Dodon.

Ordinea în care candidații apar pe buletinele de vot este următoarea: Renato Usatîi (Partidul Politic "Partidul Nostru"), Andrei Năstase (Partidul Politic "Platforma Demnitate și Adevăr"), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Politic "Șor"), Maia Sandu (Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate), Octavian Țîcu (Partidul Politic "Partidul Unității Naționale") și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea).

Pentru acest scrutin, autoritățile de la Chișinău au decis constituirea a 2.143 de secțiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova și alte 139 în străinătate, dintre care cele mai multe în Italia (30), Federația Rusă (17), România (13) și Statele Unite ale Americii (12).