Aleksandr Lukașenko a câștigat al șaselea mandat de președinte în Belarus, după alegerile prezidențiale14Foto1Video© stirileprotv.ro

Aleksandr Lukașenko a câștigat al șaselea mandat de președinte în Belarus, după alegerile prezidențiale

, 22 știri, 104 vizualizări

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a promis duminică, după ce a votat, să nu piardă controlul asupra situației în timpul alegerilor prezidențiale în care are ca neașteptată oponentă o tânără candidată pe nume Svetlana Tihanovskaia, informează AFP. "Nimeni nu va permite o pierdere a controlului.

Totul va rămâne sub control, vă garantez (...) Nu trebuie să aveți nicio îndoială", le-a spus Lukașenko jurnaliștilor, potrivit imaginilor difuzate de postul public Belarus 1. Măsurile de securitate au fost întărite duminică la Minsk, semnalându-se totodată dificultăți în accesul la internet, îndeosebi la rețele sociale, mesagerii și site-uri de informații apropiate opoziției.

La diferite puncte de intrare în capitală, au fost amplasate puncte de control ale poliției și circulația a fost limitată pe un singur sens, potrivit AFP, care citează mai mulți martori. Vehicule blindate de transport au fost desfășurate la aceste puncte de acces, precum și militari înarmați, conform acelorași surse.