Aleksei Navalnîi a fost mutat dintr-o închisoare din Moscova, posibil într-un lagăr de muncă5Foto© observatornews.ro

Aleksei Navalnîi a fost mutat dintr-o închisoare din Moscova, posibil într-un lagăr de muncă

, 12 știri, 51 vizualizări

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova unde executa o pedeapsă pentru încălcarea eliberării condiționate, a anunțat joi avocatul său Vadim Kobzev, citat de Reuters. Agenția menționează că ar putea fi vorba de mutarea într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Navalnîi a fost condamnat luna aceasta pentru nerespectarea condițiilor de suspendare a unei condamnări din 2014 pentru deturnare de fonduri, despre care a susținut tot timpul că a fost înscenată din motive politice. El este cel mai cunoscut critic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Disidentul a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok și după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin. În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzația că nu a respectat restricțiile legate de eliberarea condiționată. El mai are de executat un rest de pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare. AGERPRES/(AS - autor: Marius Hosu, editor: Tudor Martalogu, editor online: Irina Giurgiu)