Aleksei Navalnîi este capabil să se dea jos din pat. Emmanuel Macron denunță o tentativă de asasinat și îi cere explicații lui Putin2Foto© stirileprotv.ro

Aleksei Navalnîi este capabil să se dea jos din pat. Emmanuel Macron denunță o tentativă de asasinat și îi cere explicații lui Putin

, 7 știri, 54 vizualizări

In cursul unei convorbiri telefonice avute luni cu liderul de la Moscova, Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin „clarificări cu privire la ce s-a întâmplat. E nevoie de o anchetă credibilă și transparentă pentru ca toată lumina să fie făcută în această tentativă de asasinat” contra opozantului Alexei Navalnîi, a mai declarat președintele Franței potrivit unui comunicat publicat de Palatul Elysée.

Până acum Parisul se exprimase asupra acestei afaceri doar în cadre multilaterale – G7 sau UE – și doar la nivel de miniștri de externe. Ridicând tonul la Putin – care la rândul său a denunțat luni „acuzații deplasate și fără fundamente” - Emmanuel Macron pune la grea încercare dialogul franco-rus pe care a încercat să-l relanseze spre stupoarea și nemulțumirea unora dintre aliații săi europeni.

Reacția liderului de la Paris era însă oarecum de așteptat după ce două laboratoare independente, unul francez, altul suedez, au confirmat primele analize făcute de un laborator militar german.