Alexandru Băișanu anunță că va ataca decizia excluderii din ALDE în instanță5Foto© mediafax.ro

Alexandru Băișanu anunță că va ataca decizia excluderii din ALDE în instanță

, 12 știri, 7 vizualizări

„Eu voi spune că dacă pleacă cinci parlamentari deputați din grupul ALDE se distruge și grupul de Cameră așa cum s-a întâmplat la Senat. Eu personal voi acționa în instanță această decizie a partidului, și atâta vreme cât mă voi judeca cu partidul, apărându-mă de această violare, nu se va aplica decizia”, a afirmat Alexandru Băișanu, miercuri seara la TVR 1.

Alexandru Băișanu: Vom cere Congres ALDE. Oamenii din jurul lui Tăriceanu au dus partidul în gard

Alexandru Băișanu, propus de premier pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, a anunțat că câțiva membri ai ALDE vor cere Congres, deoarece oamenii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu au dus partidul în gard și trebuie să facă un pas în spate.

„La noi vom avea o Delegație Permanentă luni și vom cere Congres. Nu în contrapartidă. Eu sper ca domnul Tăriceanu să înțeleagă. Eu cel puțin nu am gândit nicio secundă că președintele Tăriceanu ar trebui să plece. Singura întrebare pe care i-am pus-o în Biroul Politic a fost ce a motivat decizia retragerii candidaturii la prezidențiale, pentru că asta a fost o lovitură de teatru pentru noi.