Alexei Navalnîi revine la Moscova deși autoritățile ruse l-au amenințat că îl vor aresta de îndată ce ajunge în țară14Foto2Video© agerpres.ro

Alexei Navalnîi revine la Moscova deși autoritățile ruse l-au amenințat că îl vor aresta de îndată ce ajunge în țară

, 41 știri, 97 vizualizări

Alexei Navalnîi s-a îmbarcat într-un avion spre Rusia, pentru prima dată de când a fost otrăvit, în august, deși autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și riscă ani de închisoare, scrie Reuters.

Navalnîi, unul dintre cei mai mari critici ai președintelui Vladimir Putin, a anunțat că se va întoarce din Germania miercuri, pentru că îi este dor de țara sa, fără să îi pese de amenințări și dosarele fabricate împotriva sa.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile ruse l-au adăugat pe Navalnîi pe lista persoanelor urmărite, afirmând că Navalnîi a ”eludat supravegherea” în Germania, după ce măsurile inițiale de supraveghere au fost demarate pe 27 noiembrie, conform unui decret oficial apărut pe Telegram. Decretul menționează că disidentul rus ”a încetat raportările cu suspendare, deși era obligat”, ca parte a sentinței cu suspendare pe care a primit-o în 2014.