Alți 50 de pompieri români pleacă în Grecia să stingă incendii3Foto© romanialibera.ro

Alți 50 de pompieri români pleacă în Grecia să stingă incendii

, 5 știri, 22 vizualizări

Comitetul Național pentru Situația de Urgență a luat decizia de a trimite alți 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) pentru a participa în stingerea incendiilor din Grecia. Deplasarea convoiului de pompieri salvatori se va realiza terestru, împreună cu pentru autospeciale de stins incendiile de pădure, trei cisterne de 10.000 de litri, un autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) și o tabără mobilă pentru cazare, anunță Guvernul.

„Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situației generate de incendiile de vegetație din Republica Elenă și solicitarea de asistență internațională a autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, Klaus Werner Iohannis„, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a fost desemnat ca punct național de contact și a primit o cerere din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene pentru a oferi asistență internațională autorităților din Grecia.