Ambasadorul american în Rusia, Jon Huntsman, a demisionat3Foto© bzi.ro

Ambasadorul american în Rusia, Jon Huntsman, a demisionat

, 6 știri, 11 vizualizări

Ambasadorul american in Rusia, Jon Huntsman, a demisionat. Acesta intentioneaza sa revina in statul sau de origine, Utah, potrivit unei persoane apropiate acestuia, relateaza CNN. Demisia lui Huntsman va intra in vigoare pe 3 octombrie si exista zvonuri potrivit carora acesta intentioneaza sa candideze pentru postul de guvernatorul al statului Utah, pe care l-a mai detinut in perioada 2005-2009. Cu toate acestea, o sursa apropiata de acesta a declarat pentru CNN ca Huntsman nu a luat inca o decizie finala. ”Vom vedea, au fost doi ani lungi”, a spus sursa.

Decizia survine intr-un moment in care administratia Trump se confrunta si cu plecarea Fionei Hill, responsabila cu afacerile referitoare la Rusia in Consiliul de Securitate Nationala. Hill urmeaza sa se retraga din functie in aceasta luna, ceea ce inseamna ca administratia Trump va trebui sa inlocuiasca in acelasi timp doi dintre oficialii de top responsabili de relatiile cu Rusia.

Publicatia Salt Lake Tribune a relatat prima despre demisia ambasadorului Huntsman.

Succesorul lui Huntsman, indiferent cine va fi acesta, va avea sarcina dificila de a indeplini obiectivul lui Trump de a imbunatati relatiile cu Rusia intr-o perioada de tensiuni sporite intre cele doua tari, legate de probleme precum anexarea Crimeii de catre Moscova, amestecul in alegerile americane si tentativa de otravire a unui spion rus in Marea Britanie.