Ambasadorul în Marea Britanie cere prelungirea termenului de înregistrare a românilor din diaspora pentru votul prin corespondență5Foto© romanialibera.ro

Ambasadorul în Marea Britanie cere prelungirea termenului de înregistrare a românilor din diaspora pentru votul prin corespondență

, 21 știri, 9 vizualizări

Mihalache amintește, într-o declarație remisă News.ro, că mâine, 11 septembrie, este prevăzut să se încheie procesul de înscriere a românilor din străinătate.

„Este adevărat că, în aceste 45 de zile de când a fost demarată procedura de înregistrare, numărul românilor din străinătate este surprinzător de redus. Doar aproximativ 55.000 de români s-au înregistrat. Se poate observa însă că, în ultimele zile, s-a intensificat ritmul de înregistrare. Se poate observa o creștere a apetitului românilor din străinătate pentru înregistrarea pentru votul prin corespondență și pentru solicitarea înființării de secții de votare”, adaugă ambasadorul.

El precizează că, în Marea Britanie, în ultimele zile, ritmul de înregistrare a ajuns la peste 800 de persoane pe zi, iar numărul celor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență în ultima săptămână este egal cu numărul celor care s-au înscris în primele 35 de zile de când a fost demarată procedura. Românii din Marea Britanie sunt pe primul loc la înregistrare, atât pentru votul prin corespondență (7.600), cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare (5.400).