Anchetă pe numele celui care i-a invitat pe Dragnea și Grindeanu la ceremonia de investire a lui Donald Trump3Foto© cotidianul.ro

Anchetă pe numele celui care i-a invitat pe Dragnea și Grindeanu la ceremonia de investire a lui Donald Trump

, 7 știri, 15 vizualizări

Numele lui Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea se regăsesc într-o anchetă care îl vizează pe vicepreședintele Comitetului de învestire al lui Donald Trump, Elliot Broidy. Acesta este acuzat că și-a folosit influența pentru consolidarea relațiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press, citat de Mediafax.

Comitetul inaugural al lui Donald Trump este anchetat în legătură cu relațiile lui Broidy cu 20 de persoane fizice sau oameni de afaceri. Toți aveau legături cu Broidy, investiții și companii din domeniul apărării și oficiali străini pe care îi convingea să încheie acorduri cu aceste companii, care îi includea pe actualul președinte al Angolei și doi politicieni din România, respectiv Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, conform unor documente obținute de AP.

Procurorii anchetează dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri personale și încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.