Angajatele din învățământ să pot pensiona de acum încolo, opțional, la 65 de ani© libertatea.ro

Angajatele din învățământ să pot pensiona de acum încolo, opțional, la 65 de ani

, 5 știri, 18 vizualizări

"Un alt proiect de act normativ adoptat astăzi în ședința de Guvern este o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii educației în vederea armonizării acestei legi cu Codul muncii și pentru implementarea unei decizii a Curții Constituționale în ceea ce privește vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituțiile de învățământ.

A fost o lacună a legislației trecute în ceea ce privește vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opțional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, așa cum este permis în Codul muncii și pentru celelalte categorii de profesii”, a transmis Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că în legislație exista o excepție în acest sens, iar CCR a decis că este neconstituțională, notează digi24.ro. Prin urmare, Guvernul a adoptat această OUG pentru a transpune concluziile Curții Constituționale și pentru armonizarea Legii educației cu prevederile din Codul muncii, a explicat șeful Cancelariei prim-ministrului.