Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au intrat în grevă japoneză4Foto© hotnews.ro

Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au intrat în grevă japoneză

, 6 știri, 31 vizualizări

Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, atât cei afiliați, cât și cei neafiliați sindicatului, au intrat de joi în grevă japoneză, fiind nemulțumiți de situația salarială, informează CNS Cartel Alfa, printr-un comunicat.

„Ca rezultat al eșecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea CNSAS în materie salarială, angajații instituției noastre se află într-o situație discriminatorie față de colegii din alte instituții publice din administrația publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat și continuă să provoace o stare de nemulțumire profundă, fiind tratați ca o categorie inferioară de funcționari publici. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situații de fapt", spun reprezentanții sindicatului CNSAS, scrie Agerpres.

„Încă din 2018, instituția noastră a inițiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât și pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităților salariale, acțiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare inițiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă inițiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări. În funcție de evoluția evenimentelor, ne rezervăm dreptul de a demara și alte acțiuni de protest, în condițiile legii", subliniază sindicaliștii.