Angajații din Ministerul Muncii intră în grevă japoneză3Foto© libertatea.ro

Angajații din Ministerul Muncii intră în grevă japoneză

, 11 știri, 67 vizualizări

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) declanșează astăzi, 19 octombrie 2020, o grevă japoneză acuzând lipsa dialogului cu ministrul de resort și denigrările angajaților venite chiar de la șeful instituției. Greva se dorește a trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află angajații instituțiilor din MMPS, provocată de denigrarea continuă a acestora. Inclusiv din partea ministrului de resort, Victoria-Violeta Alexandru.

„Doamna ministru ar trebui să înțeleagă că nu lipsa de implicare a funcționarilor din instituțiile M.M.P.S. a dus la problemele generate în sistem, ci o serie de lipsuri de natură logistică și organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de ne punerea în aplicare a unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi la situația prezentă”, se arată într-un comunicat al organizației sindicale.

Lipsesc echipamentele performante Alte revendicări vizează deblocarea posturilor vacante, asigurarea echipamentelor de lucru și plata orelor suplimentare. De asemenea, se arată că aplicațiile informatice sunt foarte greu actualizate sau neadaptate cu noile reglementări legislative. Și lipsesc echipamente suficient de performante pentru a asigura buna desfășurare a activității.