Angajații din penitenciare vor primi o majorare de 75% pentru munca suplimentară3Foto© observator.tv

Angajații din penitenciare vor primi o majorare de 75% pentru munca suplimentară

, 18 știri, 0 vizualizări

Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, în 19 iunie, prin publicarea în Monitorul Oficial, se arată într-un comunicat de presă transmis de MJ.

Conform sursei citate, prin acest ordin, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției. De asemenea, se continuă acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale categoriilor de personal menționate mai sus și în anul 2019.

"Mulțumesc, cu această ocazie, reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar pentru modul onest în care au participat la un dialog constructiv, în scopul identificării soluțiilor care să deblocheze o situație ce trena din păcate de foarte mult timp, iar angajații să își primească aceste drepturi salariale. Guvernul României își îndeplinește astfel o promisiune făcută lucrătorilor din sistemul penitenciar", afirmă ministrul Ana Birchall, conform comunicatului.