Antibiotice Iași: Unul dintre cele mai utilizate antibiotic în pandemie a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană5Foto© bzi.ro

Antibiotice Iași: Unul dintre cele mai utilizate antibiotic în pandemie a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană

, 10 știri, 178 vizualizări

Producătorul român Antibiotice Iași a câștigat o licitație organizată de Comisia Europeană pentru asigurarea stocurilor necesare pentru al doilea val al pandemiei și va livra, în interval de 12 luni, 2,7 milioane flacoane de AmoxiPlus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul infecțiilor asociate Covid19.

“Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentru tratamentul infecțiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitația cu un preț de bun simț, de 1.19 euro/flacon, oferind țărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecțiilor bacteriene și nu numai”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

El a precizat că livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România.