Anul 2023 ne arată că trebuie să ne obișnuim și cu sfârșiturile fierbinți de vară11Foto© businessmagazin.ro

Anul 2023 ne arată că trebuie să ne obișnuim și cu sfârșiturile fierbinți de vară

, 13 știri, 11 vizualizări

Adâncurile cristaline ale Mediteranei, culmile muntelui Olimp, cel mai înalt din țară, musacalele fragede și meze-urile generoase, mixul cultural cu influențe turcești, catedralele ordodoxe și moscheile săpate temeinic în piatră, aerul relaxat al localnicilor și soarele părtinitor, strălucind în peste 300 de zile din an, au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate destinații europene de vacanță. Dar nu e vorba de Grecia, cum ați crezut, probabil. Ci de Cipru, a treia cea mai mare insulă de pe Bătrânul Continent.

Deși nu la fel de popular în rândul românilor ca mai vizitatele Turcia, Bulgaria și Grecia, Cipru îi atrage la rândul său pe conaționalii noștri deopotrivă ca turiști și ca angajați sezonieri, așa că cine îi va trece granițele va auzi des limba română, vorbită fie de ospătari, fie de vecinii de șezlong, ba chiar și, cu o pronunție aproape desăvârșită, de localnicii care vor să te facă să te simți bine primit la ei acasă.

Când am ajuns prima dată pe tărâmuri cipriote, în urmă cu trei ani, am fost cucerită de trei lucruri: plajele cu nisip alb, apa clară, cu nuanțe exotice, și preparatele locale, dominate puternic de bucătăria greacă și turcă.