Anunț surpriză făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două săptămâni6Foto© cancan.ro

Anunț surpriză făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două săptămâni

, 7 știri, 93 vizualizări

Anunț surpriză făcut de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care susține că, după săptămâna aceasta în care temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, vremea va redeveni blândă, apropiată de normalul începutului de iarnă.

În Moldova, valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 7 – 8 grade în primele 3 zile ale intervalului, la o medie de 4 – 5 grade în 28 noiembrie. După zilele de 29 și 30 noiembrie, când media maximelor va fi în jur de 7 grade, până în ultima zi a celor două săptămâni, această medie va rămâne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade.

Nopțile vor deveni și ele reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2 – 0 grade, ușor mai ridicată, spre 2 grade, doar în 24 noiembrie și în intervalul 30 noiembrie – 2 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar începând cu 29 noiembrie va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar precipitații slabe, pe arii restrânse.