Anunțul lui Orban, despre deschiderea școlilor din septembrie: Toate scenariile depind de evoluția epidemiei© antena3.ro

Anunțul lui Orban, despre deschiderea școlilor din septembrie: Toate scenariile depind de evoluția epidemiei

, 6 știri, 72 vizualizări

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Zilnic se înregistrează un număr mare de noi cazuri de îmbolnăvire. În acest context, se pune întrebarea dacă este sigur pentru elevei să se întoarcă la școală din toamnă.

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar și astăzi are o ședință, care pregătește toate scenariile privind situația epidemiologică pentru deschiderea școlilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public. Cred că presiunea asta pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al inițiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea școlilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele.

Când suntem foarte clari cu…aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii școlare, pe toate tipurile de localități – urban mare, urban mediu și mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.