Apar noi taxe pe litoralul românesc. Ce sume de bani trebuie să scoată turiștii din buzunar în Eforie, Olimp sau Mangalia2Foto© realitatea.net

Apar noi taxe pe litoralul românesc. Ce sume de bani trebuie să scoată turiștii din buzunar în Eforie, Olimp sau Mangalia

, 4 știri, 12 vizualizări

Cei care au de gând să meargă pe litoralul românesc și-n acest sezon estival trebuie să știe că și-a făcut apariția o nouă taxă!  Toți cei care merg în unele stațiuni de la noi trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Această taxă nu se aplică doar pentru turiști, ci și pentru organizatorii de evenimente care vor fi „bombardați” de noile prețuri. Au de plătit o sumă imensă pe zi, dacă vor să facă o petrecere la malul mării. Iată despre ce este vorba!

Deși sunt foarte mulți români care aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate, fie în Bulgaria, Grecia ori Turcia, există și persoane care preferă un concediu pe litoralul de la noi în pofida celor de peste hotare. Nu mai este niciun secret faptul că prețurile din stațiunile de la noi au crescut considerabil de la an la an, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care românii vor să meargă la plajă în alte țări. Chiar și așa, autoritățile impun o nouă taxă, iar principalii vizați sunt organizatorii de evenimente.

Asta pentru că în ultimii ani, tot mai multe evenimente au avut loc la malul mării. Așa că, persoanele care organizează concerte, festivaluri ori competiții sportive sunt obligate să plătească o nouă taxă. În cazul în care se vor închiria 6.000 de mp/plajă, atunci organizatorul va avea de achitat suma de 12.000 de lei pe zi. Taxa a fost impusă de către reprezentanții de la Apele Române, care au anunțat deja introducerea acestui cost suplimentar pentru cei care pun la cale evenimente pe plajele de la noi.