Apartamentele vechi cu trei camere din Capitală au prețuri cerute în creștere în șase zone© observatornews.ro

Apartamentele vechi cu trei camere din Capitală au prețuri cerute în creștere în șase zone

, 4 știri, 20 vizualizări

Anul 2024 continuă cu o creștere ușoară a prețurilor cerute de proprietarii aparta­mentelor vechi cu trei camere în Capitală în februarie față de ianuarie, însă cu valori mai scăzute decât în anii anteriori.

Media prețurilor la început de 2024 a ajuns la 106.800 de euro în februarie, în creștere cu 1,1% față de februarie 2023 și nivel aproape identic cu cel din ianuarie, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanță imobiliară SVN România.

Începând cu luna ia­nua­rie 2024 ZF Index Imobiliar vine cu 13 zone în loc de 20, concentrându-se pe cartierele cu mai multe anunțuri, astfel încât acuratețea informațiilor să fie cât  mai mare. Din acest motiv au fost eliminate zone precum 1 Mai, 13 Septembrie și Vitan Mall, iar Brâncoveanu acum este calculat ca parte din Olteniței, Mihai Bravu din Iancului, Ștefan cel Mare din Moșilor, iar Victoriei alături de Unirii, ca parte a zonei centrale a Capitalei. În plus, sunt luate în calcul acum apartamentele construite între 1978 și 1990, nu doar între 1980 și 1990.