Apelul făcut de Radu Tudor, după ce România a fost expusă norului radioactiv© bzi.ro

Apelul făcut de Radu Tudor, după ce România a fost expusă norului radioactiv

, 5 știri, 39 vizualizări

Jurnalistul Radu Tudor le solicita autoritatilor romane sa ceara explicatii Rusiei si institutiilor internationale pentru norul radioactiv care a circulat deasupra Europei, in 2017. Radu Tudor arata ca acest nor de ruteniu a fost deasupra Romaniei, tara noastra fiind printre cele mai afectate.

”Faptul ca in 2017 nu am avut o alerta publica, sa ni se explice ce e cu acest ruteniu, ce e cu acest nor radioactiv. Faptul ca italienii au descoperit traseul norului radioactiv din Rusia pe intreaga Europa.

Au fosrt descoperite concentratii mai mari de ruteniu si in Caraibe (...) Daca se dovedeste ca Romania a fost cea mai expusa norului radioactiv, haideti sa transmitem acest lucru, sa nu mai ascundem adevarul si daca se poate sa protestam oficial, pe cale bilaterala, dar si la institutiile internationale in legatura cu acest accident destul de grav pe care Rusia il ascunde si pe care s-ar putea ca noi sa il simtim pe pielea noastra, asa cum am mai simtit si alte minciuni de la est in trecut”, a spus jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3.