Apelurile la 112 vor fi localizate și fără SIM3Foto© romaniatv.net

Apelurile la 112 vor fi localizate și fără SIM

, 6 știri, 12 vizualizări

Companiile de telecomunicații trebuie să transmită gratuit informațiile care permit localizarea apelantului autorității care tratează apelurile la 112, iar statele membre trebuie să se asigure că această obligație este pusă în aplicare chiar dacă telefonul mobil nu este echipat cu o cartelă SIM.

Hotărârea a fost luată de Curtea Europeană de Justiție, în baza unei acțiuni deschisă de rudele unei tinere din Lituania care a fost răpită, violată și arsă de vie în portbagajul unui autoturism. În timp ce se afla închisă în acest portbagaj, aceasta a format, folosind un telefon mobil, numărul european unic pentru apelurile de urgență „112” de aproximativ 10 ori pentru a solicita ajutor.

Cu toate acestea, echipamentele centrului de recepție a apelurilor de urgență nu afișau numărul telefonului mobil utilizat, ceea ce a împiedicat localizarea sa. Nu s-a bputut stabili dacă telefonul mobil utilizat de ES era echipat cu o cartelă SIM și nici motivul pentru care numărul său nu era vizibil la centrul de recepție a apelurilor de urgență.