Apple și Google au lansat tehnologia pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus2Foto© economie.hotnews.ro

Apple și Google au lansat tehnologia pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus

, 5 știri, 32 vizualizări

Tehnologia Apple-Google permite guvernelor care combat noul coronavirus să publice în următoarele zile aplicații mobile despre care companiile au anunțat că vor conecta utilizatorii care se află la o apropiere de cinci minute. Un utilizator care va fi ulterior infectat cu coronavirusul va putea folosi aplicația pentru a notifica automat și anonim contactele recente.

Unele guverne au salutat sistemul, care le poate ajuta să testeze și să izoleze mai multe persoane posibil infectate, decât ar fi putut în mod normal, pe baza  informațiilor oferite de pacienți din memorie.

Alte guverne au fost nemulțumite de regulile impuse de Apple și Google, care le limitează capacitatea de a colecta informații despre locația utilizatorilor, numerele de telefon și alte detalii. Unele dintre aceste autorități dezvoltă aplicații utilizând tehnologie proprie, despre care Apple și Google au spus că vor înregistra defecțiuni și vor consuma bateria dispozitivului.