Aproape 100 de cadre medicale din Galați infectate cu coronavirus5Foto1Video© libertatea.ro

Aproape 100 de cadre medicale din Galați infectate cu coronavirus

, 35 știri, 61 vizualizări

Situația devine îngrijorătoare la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei, din Galați, după ce alte 10 cadre medicale au aflat, în ultimele 24 de ore, că sunt infectate cu noul coronavirus. Potrivit reprezentanților Prefecturii Galați, în total, în interiorul unității medicale sunt 95 de medici, asistente și îngrijitoare care au COVID-19. În focarul de la spitalul din Galați s-au infectat și cel puțin 25 de pacienți.

Situația îngrijorătoare înregistrată la unul dintre cele mai mari spitale din România a fost analizată la fața locului de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care, luni, a dispus anchete în unitatea medicală. „Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final. Am solicitat Inspecția Sanitară de Stat și epidemiologi din Constanța.

Va veni și inspecția sanitară de la minister, precum și Corpul de Control al Ministerului Sănătății pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare la fiecare secție, vom face dezinfecții și vom transfera pacienții.