Aprobarea UE pentru vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, așteptată vineri2Foto© rfi.ro

Aprobarea UE pentru vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, așteptată vineri

, 6 știri, 34 vizualizări

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea aproba vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford vineri, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german al sănătății, citat de Reuters și Mediafax.ro. Luni după-amiază, oficialii UE vor primi clarificări din partea directorilor AstraZeneca cu privire la problemele legate de livrare.

Compania AstraZeneca anunța la finele săptămânii trecute Uniunea Europeană că nu își poate respecta planul de livrări. Un oficial a precizat pentru Reuters că este vorba despre o reducere de 60% din totalul de 31 milioane de doze de vaccin. Consorțiul britanico-suedez a fost primul care a semnat un contract cu Uniunea Europeană, în august. A primit 336 de milioane de euro, pentru cel puțin 300 de milioane de doze de vaccin.

Universitatea Oxford și compania AstraZeneca au depus la începutul lunii ianuarie ,la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), solicitarea pentru obținerea autorizației condiționate de punere pe piață a vaccinului anticoronavirus. Următorul pas este aprobarea oficială a vaccinului de către Comisia Europeană.