Arabia Saudita anunta ca va incepe sa emita vize turistice5Foto© business24.ro

Arabia Saudita anunta ca va incepe sa emita vize turistice

, 10 știri, 16 vizualizări

Anunțul survine la două săptămâni de la atacurile devastatoare cu drone împotriva mai multor infrastructuri petroliere saudite, imputate de Riad și Washington Iranului și care au zguduit piețele energetice globale. Dezvoltarea turismului este una din direcțiile principale ale programul de reforme 'Vision 2030' al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, care își propune să pregătească cea mai mare economie arabă pentru o eră post-petrolieră.

,,Deschiderea Arabiei Saudite pentru turiștii internaționali este un moment istoric pentru țara noastră'', a declarat Ahmed al-Khateeb, directorul Comisiei pentru turism și patrimoniu național.

Arabia Saudită va elibera online vize turistice pentru cetățeni din 49 de state, a indicat responsabilul, precizând că Arabia Saudită va relaxa codul vestimentar pentru turistele străine și le va permite acestora să nu poarte abaya, veșmântul tradițional obligatoriu în public pentru locuitoarele regatului. Totuși, vizitatoarele străine vor trebui să poarte 'haine pudice', a menționat el.