Arhiepiscopia Tomisului: Lingurița de împărtășire nu este penală6Foto© bzi.ro

Arhiepiscopia Tomisului: Lingurița de împărtășire nu este penală

, 11 știri, 74 vizualizări

Arhiepiscopia Tomisului a transmis marți că s-a clasat plângerea penală în care ÎPS Teodosie și alți preoți au fost acuzați de „infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor” după ce ÎPS Teodosie a săvârșit taina împărtășaniei pentru mai mulți enoriași, printre care și copii, cu o singură linguriță, în contextul epidemiei de coronavirus.

Pe 14 mai 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise. Aceasta acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal).

În urma cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.