Artistul Carlos Cruz-Diez, personalitate marcantă a cinetismului, a murit la vârsta de 95 de ani32Foto6Video© mediafax.ro

Artistul Carlos Cruz-Diez, personalitate marcantă a cinetismului, a murit la vârsta de 95 de ani

, 66 știri, 10 vizualizări

Cinetismul este este o direcție în arta modernă care cuprinde o serie de tendințe, curente și grupări preocupate de reprezentarea și implicarea mișcării în artele vizuale. 'Cu profundă tristețe vă anunțăm decesul tatălui, bunicului și străbunicului nostru mult iubit', au precizat membrii familiei sale într-un mesaj sobru, publicat pe site-ul fundației artistului. 'Iubirea, bucuria, învățăturile și culorile tale ne vor însoți pentru totdeauna'.

Funeraliile vor avea loc 'în strictă intimitate familială', precizează același text. Carlos Diez-Cruz s-a născut pe 17 august 1923 la Caracas. Artistul venezuelean s-a mutat la Paris în 1960. 'Am început prin a picta mahalalele, mizeria.

Credeam că artistul trebuia să fie un reporter al timpurilor sale și îi admiram foarte mult pe pictorii flamanzi, precum Bruegel', dezvăluia el în urmă cu câțiva ani într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro. 'O perioadă de reflectare foarte îndelungată și dureroasă m-a condus nu doar spre abstractizare, ci și spre invenție. În mod implicit.